****** منتــدانــــــــــــــــــــــــــــــــا ******
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

****** منتــدانــــــــــــــــــــــــــــــــا ******


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
بنت الرساله
عضو مميز
عضو مميز
بنت الرساله


عدد المساهمات : 459
نقاط : 909
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 27/01/2010
العمر : 29
الموقع : fatayatalsh3rawy.ahlamontada.com

بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو Empty
مُساهمةموضوع: بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو   بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو Emptyالسبت 14 أغسطس 2010, 9:44 pm




بصو بقى احنا فى رمضان ولازم نعرف نعمل حاجه فى حياتنا

وبما ان احنا فى اجازه ممكن ندخل المطبخ ونجرب نعمل الاكل ايه رايكم ؟


ربنا يستر على اللى هيحصل بس اهو محاوله

والنهارده نبدا

نعمل ايه ....؟ نعمل ايه .....؟ خلاص فكره برضه نعمل بلح الشام

ايه رايكم ؟

بدانا بالحلويات الرمضانيه


يلا يا ستى جهزى نفسك للدخول للمطبخ




المقادير
1 كوب ماء
1 كوب دقيق أبيض
1 ملعقة طعام زيت أو زبدة
3 بيضات
ذرة ملح
زيت للتحمير
مقادير القطر
3 كوب سكر
كوب ونصف ماء
نصف ليمونة
فانيليا


الطريقة


1- ينخل الدقيق ثم تضاف إليه ذرة الملح.

2-نضع في قدر كوب الماء وملعقة الزيت أو الزبدة ثم نرفعها على النار وعندما تبدأ في الغليان نضيف الدقيق دفعة واحدة ثم نهدأ النار ونقلب بسرعة حتى يتجمع العجين ولا يترك أثر في جوانب القدر ثم نرفعه من على النار.


3-نتركه يهدأ نصف ساعة ثم نضع عليه بيضة ونقلب حتى يمتزج الجميع ثم نضع بيضة أخرى ونقلب حتى يمتزج الجميع ثم نضع البيضة الثالثة ونقلب حتى يمتزج كل العجين مع بعضه.

طريقة عمل القطر:

نضع في قدر 3 كوب سكر وكوب ونصف ماء ونرفعه على النار وعندما يبدأ في الغليان نضيف ملعقة صغيرة عصير ليمون ونتركه يغلي 10 دقائق على نار هادئة ثم نضيف ملعقة صغيرة من الفانيليا ونرفعه من فوق النار ونتركه ليبرد ويكون هذا قبل عمل عجينة بلح الشام


4-نضع في مقلاة عميقة زيت غزير للتحمير ويسخن جيدا ثم نضع عجينة (بلح الشام) في كيس به بلبلة وعندما يسخن الزيت نضغط على الكيس فينزل بلح الشام ونقطعه بحرف سكين حسب الطول المرغوب فيه لينزل في الزيت الساخن، نكرر ذلك حتى ينتهي مقدار العجين.



5-نقلب بلح الشام حتى يصفر لونه ثم نرفعه في مصفاة أولا حتى يصفى منه الزيت ثم نضعه في الشراب البارد (القطر) ثم بعد خمس دقائق نرفعه في مصفاة أخرى ليصفى باقي القطر منه ويوضع في طبق التقديم ويرش بالفستق الحلبي المفروم ناعما او جوز الهند ويؤكل باردا.


بس كده وصفه سهله جدا

بس قبل ماتفكرى تدخلى المطبخ افتكرى ان ارواح الناس مش لعبه


باهزر طبعا

ربنا معاكم



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الحياة الطيبه
عضو مميز
عضو مميز
الحياة الطيبه


عدد المساهمات : 145
نقاط : 167
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 31/05/2010
العمر : 30

بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو   بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو Emptyالثلاثاء 24 أغسطس 2010, 10:08 pm

السلام عليكم يا بنت الرساله
شكرا اولا على الفكره الجديده والجميله
ممكن اطلب طلب انا نفسى اتعلم اعلم صنيه كيكه بس مش عارفه
انا الحمد لله اعرف اعمل البسبوسه كويس جدا والله العظيم والكنافه انا بعملها للجيران كلهم بش الكيكه ما ليش فى نصيب
ارجو المساعده منكم بعد الله (عزوجل )وبدون تريقه ماشى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنت الرساله
عضو مميز
عضو مميز
بنت الرساله


عدد المساهمات : 459
نقاط : 909
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 27/01/2010
العمر : 29
الموقع : fatayatalsh3rawy.ahlamontada.com

بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو   بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو Emptyالأربعاء 25 أغسطس 2010, 3:25 pm



الحياة الطيبه

شكرا على تفاعلك معانا فى الموضوع ده

بصى ياستى انا هاقولك طريقه عمل الكيك الاسفنجيه اللى باعملها بس انا باعملها بالشيكولاته يعنى
لو عاوزاها وبدون تريقه بالله عليكى والله انا باعملها كده وبتطلع جميله جربيها وقولى لى

واليك المقادير :


الكيك الاسفنجيه ساااااااااااااده

1- 8 بيضات

2- 3/4 1 كوب سكر بودره

3- كوبايتين دقيق

4- فانيليا

5- معلقه صغيره بيكنج بودر


.........................

الطريقه بقى :



1- قيدى الفرن قبل ماتبداى شغل فى الكيك علشان يسخن الفرن

2- اضربى السكر مع البيض فى مده لا تقل عن ربع ساعه بالمضرب
لحد مايبقى الخليط ده زى القشطه

3- يضاف البيكنج بودر الى الدقيق وينخل

4- وبعدين تضيفى الدقيق مع البيكنج بودر شويه شويه على البيض والسكر وبراحه وبمعلقه خشب لحد مايخلص الدقيق

5- ادهنى صنيه بالزبده او بالسمن ورشى شويه دقيق على الصنيه ووزعيهم بس مش كتير علشان الكيك ماتلزقش بس

6- يخبز فى فرن متوسط الحراره حوالى 40 دقيقه

7- بعد اما تطلعيها بقى حطيها على منخل سلك وسيبها تبرد تماما

بس دى الكيك
وطبعا لو عايزه تزينيها عندك الكريمات والفواكه والشيكولاتات


سلام بس ابقى قولى رايك


وبالهنا والشفا


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الحياة الطيبه
عضو مميز
عضو مميز
الحياة الطيبه


عدد المساهمات : 145
نقاط : 167
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 31/05/2010
العمر : 30

بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو   بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو Emptyالأربعاء 25 أغسطس 2010, 9:00 pm

شكرا كتير على الطريقه ان شاء الله هجربها واقولك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مجدي رشوان
عضو مشارك
عضو مشارك
مجدي رشوان


عدد المساهمات : 58
نقاط : 106
السٌّمعَة : 7
تاريخ التسجيل : 23/01/2010
العمر : 47
الموقع : www.alazhar.gov.eg

بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو   بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو Emptyالجمعة 03 سبتمبر 2010, 10:06 am

حرام عليكم يا جماعة , لازم تراعوا ان الناس صايمة مش كده
كل سنة و انتم طيبين
في انتظار المزيد من الوجبات و الحلويات بس بعد رمضان علشان كده مش هينفع و احنا صايمين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بناااااااااااااااااااااااات ادخلووووووو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» بنات ثانيه علمى ادخلووووووو

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
****** منتــدانــــــــــــــــــــــــــــــــا ****** :: القسم الرمضانى :: المطبخ الرمضانى-
انتقل الى: